Anno 1978.

“Gyermekkoromban sokszor és sok rajzzal leptem meg a… Mamát.”

 

 

“Később rajzokkal udvaroltam: száz zsiráfot rajzoltam a homokba. Sikerült. A rajzolás mindenképp.

2007-ben készítettem el az első, feleségemről és rólam szóló kis táblácskát csak úgy mert éppen ehhez volt kedvem…

… ez alapján kértek ismerőseink is, és hamarosan nem volt megállás. Kialakult az évek során az egyedi stílus, melyet 2013-ban már meg tudtam tanítani első alkotónknak. Megvalósult az álom: egy sokak számára elérhető igazán hatásos ajándék indult útjára. A csapat folyamatosan bővült és rengeteg változás is történt, s a mai napig is mindig megújulunk. Jelenleg alkotóink távmunkában készítik a megrendeléseket.

Jómagam az alkotás mellett rendhagyó rajzórákat tartok – országosan. A Gyémántbogár Programban Coachként rajzos eszközöket használok gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt. És magam is Táblácskát készítek annak, akinek szeretnék valódi örömet szerezni és elmondani azt, amit érzek.

Azt szeretném, hogy az emberek a rajzoktól boldogabbak és vidámabbak legyenek.

A Táblácska immár önálló életre kelt, működik. Gondoskodunk róla, hogy olyan ajándékot adhass, amit veled együtt örökre megjegyeznek! Azért, hogy olyan örömet élhess meg és olyan örömet szerezhess, amilyet gyerekkoromban én láttam a Mama arcán.”

 

 

Willy Wonka csokigyára…

… sem öt perc alatt épült fel.

Sok kihívással és sok kemény helyzettel kellett szembenéznünk. Volt benne hideg is, meleg is.

 

Hogy alakult és alakul mindez az évek során?

 

“Mint alkotó és mint művész a dolgok spontán alakulása által és megérzések alapján az évek során egy félreismerhetetlen rajzstílust hoztam létre, mely Táblácska formájában mindenki számára elérhető és egymás megajándékozására kitűnően használható. A Táblácska alkotói ezt, a bizonyos jellemzők alapján azonnal azonosítható stílust követik és hozzáteszik saját energiájukat. Ezek az általuk készített Táblácskák nem utánzatok, hanem az adott stílusra formált, a megrendelő kérése alapján készített ajándékok. Így lesz bennük az én és az ő küldetésük is, valamint az ajándékozó gondolatai, nézőpontja is arról, akit szeret.”

 

“A “Táblácska adás” nekem is egy csatorna, amin keresztül kifejezhetem, hogy valami milyen nagyon fontos nekem, mennyire szeretem vagy nagyon megérintett. Mivel magam is használom a Táblácskát arra, hogy őszintén szívből adjak, ez hitelessé is teszi.

Nem korlátozódik a tevékenységem a Táblácskára, ugyanakkor elismerem, hogy a Táblácskának köszönhetem, hogy új dolgokba kezdtem – itt most leginkább a Gyémántbogárra gondolok. A gyerekekért tenni a legcsodásabb dolog a világon! Alkotni, zenélni, írni pedig mind egy-egy csatorna köztem és az emberek között.

Mindez nem is tudatos. Szabadon áramlik, ahogy jön. A Táblácska és a Gyémántbogár is spontán indult, spontán alakult. Ahogyan az egyéb tevékenységek is szabadon működnek: a festés, az írás, a zene, a humor, a tanítás.

Ezek mind a fő küldetést szolgálják: egy boldogabb világért tenni és adni. Szeretnék adni, hogy az emberek egymásnak adjnak. Szeretném őket emelni, hogy egymást emeljék. Boldogítani és ragyogtatni, hogy az emberek egymást is ragyogtassák. Felnyitom a szemüket, hogy meglássák és megbecsüljék az élet akár legapróbb szépségeit.”

 

Vámos Robi
alapító

 

Olvasásra ajánljuk még:

Munkatársaink

A Táblácska sztori – Szántó Veronika írása

A sztoriról még bővebben itt olvashatsz.

 

Együtt, közösen, lelkesen, ragyogóan

Kiegészítjük egymást.

 

Magyar Anita és Vámos Robi: a Táblácska alapítói és tulajdonosai

 

Táblácska a médiában

Ahol láthattad, hallhattad, olvashattad:

A Család-Barátban meglepetés készült Novodomszky Évának

Jó a hangulat a FEM3-ban 🙂

Forbes, 2019. május

 

Egy felhőtlen designer – Hetek.hu

 

Küldetése: felhőtlenítés – interjú Vámos Robival – Ridikül.hu

 

Valóságos mániám a szomorúból vidámat varázsolni – Dunakanyar Régió

 

Sejti, miért vannak apró figurák a rendelő falán?

Az egyedi Táblácskát keresed?

Szeretnél igazán egyedit adni?

Kézzel rajzolt személyre szóló ajándék, amiből nincs két
egyforma. Ilyen nincs másnak, csak Neki... és ilyet csak
Tőled kaphat. A Táblácskával újra meghatott és felhőtlen
mosolyt fogsz varázsolni szeretteid arcára. A Táblácska
egy életre kelt "fadarab", ami minden nap ott lesz
helyetted, hogy elmondja, amit érzel.

Egyedi Táblácskát szeretnék rendelni