Szülinapra, évfordulóra

Örülünk, hogy a Táblácskára gondoltál ajándékként! Bízom benne, hogy az ajándékozás pillanata után nehéz lesz eldönteni: vajon adni jobb vagy kapni!

Mit érdemes tudnod egy “nagytáblás” elrendezésről?

 

A nagyobb Táblácskákon egy nagy családot és / vagy a szülinapos életének fontosabb eseményeit tudjuk ábrázolni, úgy ahogy Te kéred. Mégis a létszámtól vagy a sztorik számától is függ, hogy mi mutat még szépen azon a méretű Táblácskán. Most már három méretet is tudunk ajánlani, dönts majd okosan 🙂

A Megatáblán kb 20 fős létszámig a legtöbb alakhoz tudunk ábrázolni egy rá jellemző dolgot is. Ha a fontosabb eseményeket szeretnéd megörökíteni, akkor kb 6 esemény mutat szépen az ajándékozott mai életének bemutatása mellett.

Mikor válaszd a nagyobb méreteket? A Megi vagy a Giga méretet? Ha ennél nagyobb a család, vagy ha sok életeseményt szeretnél viszontlátni, esetleg mindkettő szerepeljen a Táblácskán. Megéri, ha van egy kis tér a jellemzőknek, a megélt élményeknek! 

Mindjárt bemutatjuk a nagy méreteket, de addig is íme néhány elkészült Megatábla, ami már a boldog tulajdonosánál van:

 

Ha szeretnél néhány fontosabb eseményt is megörökíttetni a Táblácskán, akkor az osztott elrendezést javasoljuk. Ilyenkor egy-egy kisebb részbe kerül egy-egy sztori, időszak vagy fontosabb pillanat: pl. a gyerekkor, iskolás évek, első munkahely, esküvő stb. Az ajándékozottat és családját pedig a központi részen ábrázoljuk.

Íme erre is néhány példa:

 

Megánál nagyobb a Megi, legnagyobb a Giga!

 

A Gigatábla a legnagyobb Táblácskánk, A3-as lap nagyságú (45 X 30 cm). Nagyobb létszámú családnál vagy sok életeseménynél már mindenképp azt javasoljuk, hogy ebben a nagyobb méretben készüljön a Táblácska!

Ha pedig a szűk család kerül rá, a hatás is nagyobb, mert a Giga igazán nagy méret, a legnagyobb a Táblácskák közül!

Megalkottuk a Megitáblát (36X24 cm), de mi kell tudnod róla?

Sokszor éreztük azt, hogy a Megatáblán (30X20 cm) kevés a hely ahhoz, hogy kibontakozhassunk, a Gigatábla (45X30 cm) viszont nem fért már bele az ajándékozásra szánt keretbe. Ezért alkottuk meg a MEGI Táblácskát, a neve is a Mega és Gigatáblák kezdetéből jött. Ez a méret pont akkor a legjobb választás, ha kicsit nagyobb méret kellene.

És íme néhány a Megi és Gigatáblák közül:

 

És mi a következő lépés?

A Táblácska akkor lesz igazán személyes, ha az ajándékozó is szívvel-lélekkel átgondolja, mi is kerüljön rá. Ez van akinek gyorsan megy, van aki napokig tervezget, jegyzetel mi is legyen rajzba öntve. Ha ez a baráti társaság vagy a nagycsalád ajándéka, akkor pedig egyeztetni is kell.

Ha már megvan az elképzelés, akkor viszont ne halogasd, add le a rendelést, hogy biztosan időben elkészüljön!

 

Hogyan adj nekünk jó leírást?

 

Akkor jó a leírás, ha szerepel benne amit a Táblácskán szeretnél viszontlátni. Ha Ági sose hord szoknyát, akkor kell hogy tudjuk, ha Tomi szemüveges, akkor kell hogy tudjuk, ha piros a kocsitok, akkor kell hogy mi is tudjuk a színét. 

Legjobb, ha tőszavakban írod le, és hagysz nekünk szabadságot abban, hogy mi hová kerüljön. Éppen ezért fényképet nem szükséges küldened. Ha mégis küldesz (info@tablacska.hu), akkor olyan fotót kérünk, amin jól látszódnak az alakok, és ahogy az alakokat szeretnéd viszontlátni (pl. ha szemüveges a fotón valaki, mi is úgy fogjuk ábrázolni). Ha fontos, hogy egy-egy állat vagy egy-egy épület hogyan néz ki, és nehéz a leírásban megadni, akkor arról is küldhető fotó.

Fogalmazz pár sorban, röviden, hogy meg tudjuk ragadni a lényeget – így lesz igazi a varázslat!

A jellegzetes “VámosRobis” Táblácska figurák mindig egyszerűen ábrázolják a lényeget. Neked is elég a lényeget megírnod, és az eredmény így is találóbb lesz, mint gondolod! 

 

Mit érdemes tudnod az alakok leírásáról?

 

A kevesebb több:

A szereplőkről elegendő a legfontosabbakat megírnod, hogy a rajz is kiemelhesse a lényeges elemeket, amitől felismerhetővé válnak a Táblácskán szereplő személyek. Ha túl zsúfolt a rajz, nem lesz olyan hatása, mintha hagyunk helyet a színeknek, formáknak és mosolyoknak.

Amit érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

 • Hajhosszak és hajszínek
 • Szakáll / borosta / bajusz van-e? (Főleg a férfiaknál )
 • Szemüveges-e?
 • Van-e valamilyen jellegzetes ruhaviselet, vagy épp fordítva: amit sosem hord az illető?
 • Nagyon magas vagy nagyon alacsony?

Amit nem érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

 • Piercinget, szeplőt, anyajegyet nem tudunk ábrázolni.
 • A pontos magasság adatok sem szükségesek.
 • Szemszín, lábméret információkat sem tudjuk figyelembe venni.

Ami az alkotáshoz fontos még:

 • a leírásból egyértelműen derüljön ki, hogy fiú vagy lány az illető (pl. Gabi, Viki esetében)
 • belső tulajdonságokat valamilyen tevékenységhez kötötten megadni (pl. gondoskodik rólunk –> szeret nekünk főzni)
 • emojikat ne használj a leírás megadásakor, mert onnantól nem veszi át a rendszerünk a megadott szöveget 

 

Mit tudunk még mellé adni?

 

Az átadáshoz bársonybéléses tolótetős fa díszdoboz is kérhető. És asztali tartót válassz mellé, hogy szépen kitehető legyen a polcra vagy az asztalra a Táblácska! Ennek a Táblácskának van súlya, jó ha biztos talpakon áll 🙂 !

Az árakról mit érdemes tudni?

Az áraink szezonálisak, az aktuális árakat mindig az Árak menüpontban találod.

Az egyedi Táblácskát keresed?

Szeretnél igazán egyedit adni?

Kézzel rajzolt személyre szóló ajándék, amiből nincs két
egyforma. Ilyen nincs másnak, csak Neki... és ilyet csak
Tőled kaphat. A Táblácskával újra meghatott és felhőtlen
mosolyt fogsz varázsolni szeretteid arcára. A Táblácska
egy életre kelt "fadarab", ami minden nap ott lesz
helyetted, hogy elmondja, amit érzel.

Egyedi Táblácskát szeretnék rendelni