Ballagási ajándék az osztálytól, csoporttól

Egyre több kérdés érkezik hozzánk olyan Táblácskákkal kapcsolatban, amik ballagási ajándéknak készülnek majd. Azért, hogy azt kapd, amit Tőlünk vársz, összegyűjtöttük Neked, mire figyelj, hogy el tudjuk készíteni a Te egyedi Táblácskád is!

Ballagási ajándékra is sok száz kérés érkezett már hozzánk az évek során, ez alapján mi már érezzük, mi az ami jól mutat majd a Táblácskán.

A ballagási ajándék általában az osztály közös ajándéka, ezért szánj időt az információk összegyűjtésére, egyeztetésekre, és ne halaszd utolsó pillanatra a Táblácska rendelést! A ballagási időszak közeledtével főszezonunk van, ilyenkor érkezik hozzánk a legtöbb kérés, ezért az áraink is magasabbak lehetnek.

A tenyérnyi méretű Táblácskára maximum 7 főt tudunk rárajzolni, így ezt akkor szoktátok választani, ha a Táblácska főleg a megajándékozott óvó néniről vagy tanárnőről szól. Most előbb a nagyobb méreteket mutatjuk be, az oldal vége felé találsz információkat a tenyérnyi méretről is.

Ha Megatáblában gondolkodsz, akkor természetes, hogy az egész osztályt viszont szeretnéd látni a Táblácskán. Ilyen esetben már az osztály létszámától függ, hogy mi az, ami még ráfér majd a Táblácskára.

Mit adunk ha előre terveztek?

Tudjuk, hogy egy ballagási ajándék egyeztetése sok idő és sokszor fáradságos! Sok ember közös döntése, és nehéz összehangolni, hogy ki mit szeretne. Ezért szeretnénk arra bíztatni hogy előre gondoskodjatok az ajándékról!
Ha április végéig megrendelitek a Táblácskát, és a megjegyzésben jelzitek nekünk hogy kéritek az ajándékot, akkor asztali tartót adunk a Táblácska mellé!

 

Kérlek a rendelés leadásakor jelezd, hogy mikorra kell elkészülnünk a Táblácskával, így addigra biztosan elkészítjük a rendelésed. Ha nagyon sok kérés érkezik hozzánk, akkor a szokásos kéthetes készítést nem mindig tudjuk garantálni.

 

Ne halaszd utolsó pillanatra a Táblácska rendelést!
Áraink szezonálisak, lásd a rajzon. Az aktuális árakat az Árak menüpontban találod.

Osztálylétszámtól függően fejenként kb. 1.500 Ft-ot jelent ez a ajándék.

 

Küldd el a MegaTábla leírását, és készül >>

Mit érdemes tudnod a feliratról?

A Táblácska méretétől is függ, hogy milyen hosszú felirat mutat szépen: a mi javaslatunk , hogy a Mega méretre 3-4 szavas feliratban gondolkodj!
Ha kéred, hogy az alakok mellé írjuk a nevüket, akkor javasoljuk, hogy csak a keresztnevek vagy becenevek kerüljenek rá (ha két Peti jár az osztályba, akkor pl. K. Peti és B. Peti-vel már egyértelmű lesz). 

Szuperjó feliratokkal találkoztunk már az eddig elkészült Táblácskák kapcsán. Adjunk ötleteket?

Az együtt töltött évek emlékére / Köszönünk mindent … néni / Mindent köszönünk …. néni / … néni a mi óvónőnk! /Köszönet mindenért!
A legjobb tanító néninek / Emlékül … néninek / Búcsúzik a … osztály / Mindent köszönünk a legjobb osztályfőnőknek!
Köszönjük a gondoskodást! / Hálás szívvel búcsúzunk / Az együtt töltött …. év emlékére
Fél szívünk itt marad, mert az, aki jóságot vet, szeretetet arat! / Hálásan köszönünk minden jót és szépet, nem feledjük a sok kedves óvodás emléket
Nagyon szeretünk … néni / A mi … néninknek szeretettel / … néninek, aki minden szeretetét nekünk adta / Köszönjük a boldog óvodás éveket!
Akármerre vet a sorsunk, akármerre járunk, mindörökre Te maradsz az első tanárunk! / Ballagunk / Köszönjük az együtt töltött éveket
Gondolj ránk szeretettel, ahogy mi is tesszük veled, ha felnövünk is, megőrizzük neved!

Általában kéritek rá még az osztály jelzést, az évszámokat vagy az ovis csoport nevét. Van amikor az iskola neve is felkerül 🙂

 

Mit érdemes tudnod az alakok leírásáról?

A kevesebb több:

A szereplőkről elegendő a legfontosabbakat megírnod, hogy a rajz is kiemelhesse a lényeges elemeket, amitől felismerhetővé válnak a Táblácskán szereplő személyek. Ha túl zsúfolt a rajz, nem lesz olyan hatása, mintha hagyunk helyet a színeknek, formáknak és mosolyoknak.

Amit érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

 • Hajhosszak és hajszínek
 • Szakáll / borosta / bajusz van-e? (Főleg a férfiaknál 😉 )
 • Szemüveges-e?
 • Van-e valamilyen jellegzetes ruhaviselet, vagy épp fordítva: amit sosem hord az illető?
 • Nagyon magas vagy nagyon alacsony?

Amit nem érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

 • Piercinget, szeplőt, anyajegyet nem tudunk ábrázolni.
 • A pontos magasság adatok sem szükségesek.
 • Szemszín, lábméret információkat sem tudjuk figyelembe venni.

Ami az alkotáshoz fontos még:

 • a leírásból egyértelműen derüljön ki, hogy fiú vagy lány az illető (pl. Gabi, Viki esetében)
 • belső tulajdonságokat valamilyen tevékenységhez kötötten megadni (pl. gondoskodik rólunk –> szeret nekünk főzni)
 • emojikat ne használj a leírás megadásakor, mert onnantól nem veszi át a rendszerünk a megadott szöveget 

 

Ezekhez a nagyobb méretű Táblácskákhoz rendelési segédletet készítettünk, hogy megkönnyítsük a leírás készítést, ezt itt találod:

Óvodás és iskolás csoportok számára az alábbi rendelési segédletet ajánljuk Excel   .ods
A kitöltött táblázatokat az info@tablacska.hu email címre várjuk.

 

Küldd el a MegaTábla leírását, és készül >>

 

Mit érdemes tudnod egy “nagytáblás” elrendezésről?

A nagyobb Táblácskákon egy osztályt vagy egy ovis csoportot tudunk ábrázolni, hiszen ez az ő ajándékuk. Mégis a létszámtól is függ, hogy mi mutat még szépen azon a méretű Táblácskán. Most már három méretet is tudunk ajánlani, dönts majd okosan 🙂

A Megatáblán kb 20 fős létszámig a legtöbb alakhoz tudunk ábrázolni egy rá jellemző dolgot, ovis csoportoknál általában azt kérik, hogy az ovis jelükkel játszva jelenítsük meg őket. Nagyobb gyerekeknél a kezükbe, a pólójukra, vagy melléjük szoktuk rajzolni ami jellemző rájuk.

25 fő felett egy Megatáblán már csak a személyleírásokat tudjuk figyelembe venni, vagy csoportokban ábrázolva őket (pl. focizó fiúk, táncos lányok stb.). 

Mikor válaszd a nagyobb méreteket? A Megi vagy a Giga méretet? Ha nem pusztán egy csoportképet szeretnél viszontlátni a Táblácskán! Megéri, ha van egy kis tér a jellemzőknek, közös élményeknek! Mindjárt bemutatjuk a nagy méreteket, de addig is:

Íme néhány elkészült Megatábla, ami már a boldog tulajdonosánál van:

Ovis csoportok Megatáblán – ha kevesen vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha kevesen vannak: 

 

Ovis csoportok Megatáblán – ha sokan vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha sokan vannak: 

 

Ovis csoportok Megatáblán – ha nagyon sokan vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha nagyon sokan vannak: 

 

Megánál nagyobb a Megi, legnagyobb a Giga!

A Gigatábla a legnagyobb Táblácskánk, A3-as lap nagyságú (45 X 30 cm). Nagyobb létszámú csoportnál vagy osztálynál  már mindenképp azt javasoljuk, hogy ebben a nagyobb méretben készüljön a Táblácska!

Ha pedig kisebb létszámú csoport kerül rá, a hatás is nagyobb, mert ez egy igazán nagy méret, a legnagyobb a Táblácskák közül!

 

Megalkottuk a Megitáblát (36X24 cm), de mit kell tudnod róla?

 

Sokszor éreztük azt, hogy a Megatáblán (30X20 cm) kevés a hely ahhoz, hogy kibontakozhassunk, a Gigatábla (45X30 cm) viszont nem fért már bele a ballagásra szánt keretbe. Ezért alkottuk meg a MEGI Táblácskát, a neve is a Mega és Gigatáblák kezdetéből jött. Ez a méret pont akkor a legjobb választás, ha kicsit nagyobb létszámú az osztály és ezt a jó kis közösséget tényleg a rá jellemző dolgokkal, közös élményekkel bemutatva kéred.

Mikor válaszd a Megi vagy a Giga méretet? Ha nem pusztán egy csoportképet szeretnél viszontlátni a Táblácskán!

 

Az árakról mit érdemes tudni?

 

Az áraink szezonálisak, az aktuális árakat mindig az Árak menüpontban találod. Itt összefoglaltuk az előszezoni árakat:

MegaTábla (30 x 20 cm):  39.900 Ft az “előszezonban”
így kb. 1.600 Ft / fő a készítési díj egy 25 fős osztályra
FŐSZEZONI FELÁR június 5 – 25. között leadott rendelésekre: + 5.000 Ft  

MeGiTábla (36 X 24 cm): 59.900 Ft az “előszezonban”
így kb. 2.400 Ft / fő a készítési díj egy 25 fős osztályra
FŐSZEZONI FELÁR június 5 – 25. között leadott rendelésekre: + 6.000 Ft  

GigaTábla (45 x 30 cm): 89.900 Ft az “előszezonban”
így kb. 3.600 Ft / fő a készítési díj egy 25 fős osztályra
FŐSZEZONI FELÁR június 5 – 25. között leadott rendelésekre: + 8.000 Ft  

Küldd el a MegaTábla leírását, és készül >>

 

Hogyan adj nekünk jó leírást?

Akkor jó a leírás, ha szerepel benne amit a Táblácskán szeretnél viszontlátni. Ha Ági sose hord szoknyát, akkor kell hogy tudjuk, ha Tomi szemüveges, akkor kell hogy tudjuk, ha sárga az iskola épülete, akkor kell hogy mi is tudjuk a színét. 

Legjobb, ha tőszavakban írod le, és hagysz nekünk szabadságot abban, hogy mi hová kerüljön. Éppen ezért fényképet nem szükséges küldened. Ha mégis küldesz (info@tablacska.hu), akkor olyan fotót kérünk, amin jól látszódnak az alakok, és ahogy az alakokat szeretnéd viszontlátni (pl. ha szemüveges a fotón valaki, mi is úgy fogjuk ábrázolni). Ha fontos, hogy egy-egy állat vagy egy-egy épület hogyan néz ki, és nehéz a leírásban megadni, akkor arról is küldhető fotó (pl. foltos ló, kutya, irodaépület, óvoda épület).

Fogalmazz pár sorban, röviden, hogy meg tudjuk ragadni a lényeget – így lesz igazi a varázslat!

A jellegzetes “VámosRobis” Táblácska figurák mindig egyszerűen ábrázolják a lényeget. Neked is elég a lényeget megírnod, és az eredmény így is találóbb lesz, mint gondolod! 

Mit tudunk még mellé adni?

 

Ilyen szuperséges fa asztali tartót kérhetsz a nagyobb méretű egyedi Táblácskához, hogy szépen kitehető legyen a polcra vagy az asztalra! Az átadáshoz tolótetős fa díszdoboz is kérhető.

 

 

Küldd el a MegaTábla leírását, és készül >>

 

Amit eddig leírtunk, mind a nagyobb méretű Táblácskákra vonatkozott, ami általában egy osztály vagy ovis csoport ajándéka. Ha a kisebb méret mellett döntötök, vagy a ballagó ovist vagy kisdiákot szeretnéd meglepni, akkor itt olvass tovább: KATT IDE.

 

 

Az egyedi Táblácskát keresed?

Szeretnél igazán egyedit adni?

Kézzel rajzolt személyre szóló ajándék, amiből nincs két
egyforma. Ilyen nincs másnak, csak Neki... és ilyet csak
Tőled kaphat. A Táblácskával újra meghatott és felhőtlen
mosolyt fogsz varázsolni szeretteid arcára. A Táblácska
egy életre kelt "fadarab", ami minden nap ott lesz
helyetted, hogy elmondja, amit érzel.

Egyedi Táblácskát szeretnék rendelni