Ajándék ballagásra

Egyre több kérdés érkezik hozzánk olyan Táblácskákkal kapcsolatban, amik ballagási ajándéknak készülnek majd. Azért, hogy azt kapd, amit Tőlünk vársz, összegyűjtöttük Neked, mire figyelj, hogy el tudjuk készíteni a Te egyedi Táblácskád is!

Ballagási ajándékra is sok száz kérés érkezett már hozzánk az évek során, ez alapján mi már érezzük, mi az ami jól mutat majd a Táblácskán.

A ballagási ajándék általában az osztály közös ajándéka, ezért szánj időt az információk összegyűjtésére, egyeztetésekre, és ne halaszd utolsó pillanatra a Táblácska rendelést! A ballagási időszak közeledtével főszezonunk van, ilyenkor érkezik hozzánk a legtöbb kérés, ezért az áraink is magasabbak lesznek.

A tenyérnyi méretű Táblácskára maximum 10 főt tudunk rárajzolni, így ezt akkor szoktátok választani, ha a Táblácska főleg a megajándékozott óvó néniről vagy tanárnőről szól.

Ha Megatáblában gondolkodsz, akkor természetes, hogy az egész osztályt viszont szeretnéd látni a Táblácskán. Ilyen esetben már az osztály létszámától függ, hogy mi az, ami még ráfér majd a Megatáblára.

Ne halaszd utolsó pillanatra a Táblácska rendelést!
Áraink szezonálisak, június első felében még főszezoni árainkkal vállaljuk a rendeléseket – lásd a rajzon:

Mit érdemes tudnod a feliratról?

A Táblácska méretétől is függ, hogy milyen hosszú felirat mutat szépen: a Mega méretre 3-4 szavas feliratban gondolkodj! Ha kéred, hogy az alakok mellé írjuk a nevüket, akkor javasoljuk, hogy csak a keresztnevek vagy becenevek kerüljenek rá (ha két Peti jár az osztályba, akkor pl. K. Peti és B. Peti-vel már egyértelmű lesz. 

 

Mit érdemes tudnod az alakok leírásáról?

A kevesebb több:

A szereplőkről elegendő a legfontosabbakat megírnod, hogy a rajz is kiemelhesse a lényeges elemeket, amitől felismerhetővé válnak a Táblácskán szereplő személyek. Ha túl zsúfolt a rajz, nem lesz olyan hatása, mintha hagyunk helyet a színeknek, formáknak és mosolyoknak.

Amit érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

  • Hajhosszak és hajszínek
  • Szakáll / borosta / bajusz van-e? (Főleg a férfiaknál 😉 )
  • Szemüveges-e?
  • Van-e valamilyen jellegzetes ruhaviselet, vagy épp fordítva: amit sosem hord az illető?
  • Nagyon magas vagy nagyon alacsony?

Amit nem érdemes megadnod nekünk a kinézetről:

  • Piercinget, szeplőt, anyajegyet nem tudunk ábrázolni.
  • A pontos magasság adatok sem szükségesek.
  • Szemszín, lábméret információkat sem tudjuk figyelembe venni.

Ami az alkotáshoz fontos még:

  • a leírásból egyértelműen derüljön ki, hogy fiú vagy lány az illető (pl. Gabi, Viki esetében)
  • belső tulajdonságokat valamilyen tevékenységhez kötötten megadni (pl. gondoskodik rólunk –> szeret nekünk főzni)

 

Nagyobb méretű Mega- és Gigatáblákhoz rendelési segédletet készítettünk, hogy megkönnyítsük a leírás készítést, ezt itt találod:

Óvodás és iskolás csoportok számára az alábbi rendelési segédletet ajánljuk Excel   .ods 
A kitöltött táblázatokat az info@tablacska.hu email címre várjuk.

 

Mit érdemes tudnod egy Megatáblás elrendezésről?

A Megatáblánkon egy osztályt vagy egy ovis csoportot tudunk ábrázolni, hiszen ez az ő ajándékuk. Mégis a létszámtól is függ, hogy mi mutat még szépen a Táblácskán.

25 fős létszámig alakonként egy rá jellemző dolgot tudunk ábrázolni, ovis csoportoknál általában azt kérik, hogy az ovis jelükkel játszva ábrázoljuk őket. Nagyobb gyerekeknél a kezükbe, a pólójukra, vagy melléjük szoktuk rajzolni ami jellemző rájuk.

25 fő felett már csak a személyleírásokat tudjuk figyelembe venni, vagy csoportokban ábrázolva őket (pl. focizó fiúk, táncos lányok stb.).

Íme néhány elkészült Megatábla, ami már a boldog tulajdonosánál van:

Ovis csoportok Megatáblán – ha kevesen vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha kevesen vannak: 

 

Ovis csoportok Megatáblán – ha sokan vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha sokan vannak: 

 

Ovis csoportok Megatáblán – ha nagyon sokan vannak:

 

Osztályok Megatáblán – ha nagyon sokan vannak: 

 

Mega vagy Giga?

A Gigatábla a legnagyobb Táblácskánk, A3-as lap nagyságú (45 X 30 cm). Nagyobb létszámú csoportnál vagy osztálynál, 25 fő felett már mindenképp azt javasoljuk, hogy ebben a nagyobb méretben készüljön a Táblácska!

Ha pedig kisebb létszámú csoport kerül rá, a hatás is nagyobb, mert ez egy igazán nagy méret, a legnagyobb a Táblácskák közül!

Hogyan adj nekünk jó leírást?

Akkor jó a leírás, ha szerepel benne amit a Táblácskán szeretnél viszontlátni. Ha Ági sose hord szoknyát, akkor kell hogy tudjuk, ha Tomi szemüveges, akkor kell hogy tudjuk, ha sárga az iskola épülete, akkor kell hogy mi is tudjuk a színét. 

Legjobb, ha tőszavakban írod le, és hagysz nekünk szabadságot abban, hogy mi hová kerüljön. Éppen ezért fényképet nem szükséges küldened. Ha mégis küldesz (info@tablacska.hu), akkor olyan fotót kérünk, amin jól látszódnak az alakok, és ahogy az alakokat szeretnéd viszontlátni (pl. ha szemüveges a fotón valaki, mi is úgy fogjuk ábrázolni). Ha fontos, hogy egy-egy állat vagy egy-egy épület hogyan néz ki, és nehéz a leírásban megadni, akkor arról is küldhető fotó (pl. foltos ló, kutya, irodaépület, óvoda épület).

Fogalmazz pár sorban, röviden, hogy meg tudjuk ragadni a lényeget – így lesz igazi a varázslat!

A jellegzetes “VámosRobis” Táblácska figurák mindig egyszerűen ábrázolják a lényeget. Neked is elég a lényeget megírnod, és az eredmény így is találóbb lesz, mint gondolod! 

 

Mit tudunk még mellé adni?

Szuperséges fa asztali tartót kérhetsz a Mega méretű (30X20 cm) és Giga méretű (45X30 cm) egyedi Táblácskához, hogy szépen kitehető legyen a polcra vagy az asztalra! A Megatáblához tolótetős fa díszdoboz is kérhető.

 

Az egyedi Táblácskát keresed?

Szeretnél igazán egyedit adni?

Kézzel rajzolt személyre szóló ajándék, amiből nincs két
egyforma. Ilyen nincs másnak, csak Neki... és ilyet csak
Tőled kaphat. A Táblácskával újra meghatott és felhőtlen
mosolyt fogsz varázsolni szeretteid arcára. A Táblácska
egy életre kelt "fadarab", ami minden nap ott lesz
helyetted, hogy elmondja, amit érzel.

Szeretnék rendelni egyedi Táblácskát